Al bijna 25 jaar lang verrassen, motiveren en inspireren we kinderen op basisscholen en BSO’s in Twenterand (en daarbuiten ) met onze op maat gemaakte muziekworkshops.

Zingen, rappen, trommelen of muziek maken met ukeleles, keyboards of tablets: alles is mogelijk! In onze workshops staat plezier voorop, maar leren de kinderen ook spelenderwijs over muziek, ontwikkelen ze hun creativiteit, werken ze samen en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Waarom kiezen voor onze workshops?

  • De workshops sluiten perfect aan bij de belevingswereld van de kinderen en de kerndoelen.
  • De leerlingen leren op een speelse en actieve manier kennismaken met muziek.
  • We krijgen enthousiaste reacties van scholen: “De kinderen vonden de workshop superleuk!”

ZINGEN-MET-EMMERS (gr 1/2/3/4) is een workshop waarbij de klas een mix maakt tussen trommelen op emmers, een mooi lied aangeleerd krijgt om te zingen en zelfs een choreografie (meer beweging dan dans) leert om de workshop af te sluiten met een spetterende act.

Misschien kan deze act gepland worden vlak voor een ophaalmoment van de ouders om de jonge spelers een extra bijzonder moment te laten ervaren.


STREETBEATS (gr 4/5/6/7/8) betekent ritmes spelen met verschillende rare instrumenten zoals olievaten, speciekuipen en andere materialen van de bouw. De workshop is een spektakel waarin een indrukwekkend ensemble gevormd, dat al snel een vette groove neer kan zetten. Het eindresultaat is een stoere compositie die ook erg geschikt is voor presentaties.


BAND-IN-DE-KLAS (gr 5/6/7/8) tovert de klas om tot een echte pop-band. De klas wordt verdeeld in 3 groepen.

  • Groep 1 speelt op kleine keyboards
  • Groep 2 zorgt voor de harmonieën door middel van boomwhackers
  • Groep 3 gebruikt mini-gitaartjes voor de vrolijke noot (ukeleles)

Het eindresultaat is een stoere compositie die ook erg geschikt is voor presentaties.


HET-BOEKENLIED (gr 5/6/7/8) geeft elk boek een eigen wijsje! Er wordt vooraf een boek gekozen waar we mee aan het werk gaan. De klas wordt in groepen verdeeld. Op basis van het verhaal (of inhoud) van het boek wordt er gewerkt aan:

  • Een pakkend refrein
  • Originele coupletten
  • Muzikale ondersteuning door een aantal leerlingen

Het eindresultaat is een bijzonder en uniek eigen boekenlied die ook erg geschikt is voor presentaties.


BOUW JOUW BEAT (gr 5/6/7/8) gaat over muziek maken met de computer en andere elektronica. In groepjes gaat de klas aan de slag met loops en samples, maar ook zelf gemaakte geluiden worden gebruikt in het eindresultaat. Tijdens de les gebruiken we allerlei soorten techniek om muziek te maken, van tablets tot laptops, van een Playtron tot een loopstation, alles komt voorbij. Dus muziek en techniek wordt prachtig gecombineerd!


GITAAR-VOOR-DE-KLAS (voor docenten) helpt elke leerkracht op weg om de gitaar vaker te te pakken, om de muziekles te versterken, of om even snel tussendoor een liedje met de klas te zingen.

Bijna alle liedjes zijn met 4 akkoorden te spelen, dus het valt echt reuze mee om te leren! En het is vooral heel gezellig om een korte serie lessen met een (deel van) het team te doen.

Popschool Twenterand heeft een eigen lesmethode ontwikkeld, helemaal toegesneden op liedjes die werken in de groepen op het PO. Geen onnodige oefeningen dus, maar met liedjes die je direct in jouw klas kunt proberen. De lessen worden gegeven door docenten die ook veel voor klassen staan. Dus het is gelijk een handig moment voor praktische vragen en antwoorden over muziekles in de klas.