Tja, even geen drumles, en niemand weet hoe lang dit allemaal gaat duren. Dat corona-virus COVID-19 zorgt ervoor dat we dus nog creatiever moeten zijn… En dat kunnen jullie! Doordat de scholen nu ook dicht zijn leek het me handig om jullie wat te helpen… Want je kunt zo veel leuks doen op jouw drumstel, trommel of xylofoon. Het wordt nu gewoon tijd om zelf klusjes & spelletjes te bedenken thuis.

Iets wat ik zelf heel veel doe: Oude oefeningen opzoeken en kijken of je ze nog kunt spelen. Dit is super leuk en ook best nog wel lastig. Sommige dingen ben je misschien al weer vergeten, maar vaak pak je de oefeningen van toen weer heel snel op.

Binnen de Popschool zijn we nog niet gewend aan online lessen, maar we kunnen heel makkelijk een webcam-drumles inplannen. Ik zit dan hier in Zwolle achter mijn drumstel en jij thuis! Je moet dan natuurlijk wel wifi, een koptelefoon en een computer in de buurt hebben. Nieuwsgierig? Mail me dan even, dan maken we een afspraak en gaan ‘t uitproberen!

In 2013 heb ik een hele grote verzameling met oefeningen gemaakt voor de drummers. Toen had ik het bedacht als ‘elke week eentje’ maar nu is het natuurlijk super handig. Een heleboel oefeningen voor techniek, maar ook een heleboel liedjes die je kunt proberen te spelen (met spotify-link).

Als je zelf in de boeken verder wilt werken kun je de gratis app installeren (iOS/Android). Hierin zitten alle metronoom-tracks en ook heel veel video’s waarin ik heel veel oefeningen voorspeel! Super handig dus…

Elke zaterdagochtend komt er een nieuw vervolg op de-twintig-minuten-training. Deze serie van 20 lessen gaat diep in op techniek-oefeningen op alle niveau’s. Dus als je vooraan elk filmpje start kan iedereen mee doen. Je vliegt vanzelf uit de bocht, en dan weet je dat je jammergenoeg toch nog niet alles kunt… 😉 

Op de website van de Popschool staan heel veel korte melodietjes, met noten en met een audio-loop. Van makkelijk naar moeilijk. Al deze super bekende melodietjes ken je al en nu kun je ze proberen te spelen! Echt de leukste klus voor iedereen met een xylofoon of een piano thuis.